Voting

Monday, May 31, 2010

Tatu ja Patu -kakku

Joo, eli taas oli suuret suunnitelmat, mutta vähän turhan usein käy samalla tavalla, eli jätän viimeiseen iltaan kaiken. Nyt oli äitin synttärikakusta kyse, ja esikoinen oli jo hyvissä ajoin ilmoittanut että mummi haluaa Tatu ja Patu -kakun. Itse olin ajatellut kukkalaatikkoa, joten yhdistettiin nämä kaksi sitten: Tatu ja Patu jätskiä syömässä hiekkalaatikkoon kaivautuneena kukkapenkin vieressä. Olin kukkia tehdessä täysin unohtanut että marsipaaniruusujen tekoahan tässä piti opetella, ja Euroviisujen lomassa painelin vaan muotilla menemään... Kovin litteäksi siis jäi kukkapenkki. Eikä tuo värisommittelukaan kovin harmonista tai klassista ole :D Mutta Tatuun varsinkin olen suht tyytyväinen, ja poika tunnisti sankarit, joten lasken onnistumiseksi. Hiekkalaatikkoon unohtui tehdä reunat, joten viimehädässä mursin keksejä reunoiksi.
Kakussa on sisällä itsetehty karviaishillo (kirpeää) sekä raparperikreemi (raparperien keitinliemi + vaniljakreemijauhe + vispikerma), ja toisessa välissä ööööö, vadelma + mariannecrush + vispikerma kai. Hävisi ainakin ihan 5-0 karviaishillolle. Päällä ja reunoilla myös sitä raparperikreemiä, ihanaa :) Eli ei ainakaan turhan makea kakku tullut! (Paitsi sitten nuo koristeet tietysti, mutta harvapa niitä kai syö? Paitsi meidän pojat...) Raparperikreemistä piti tehdä vielä ruohikkoa, muttei ollut tarpeeksi jämäkkää tavaraa ja meni ihan plörinäksi koko homma, joten unohdin suosiolla.
Perhosia tein sekä sokerimassasta ihanilla uusilla muoteillani, että saksilla leikkaamalla vohvelipaperista. Aikas jännää tavaraa, ei maistu yhtään miltään! Sen puoleen ihan tervetullut lisä, ei ole sitten niin yltiömakeat koristelut välttämättä jos sitä käyttää osaan koristeista. Perhosten koristelujen kanssa vain kävi oudosti, sillä dr.Oetkerin tuubissa olevat koristelugeelit, joita talvella ei meinannut saada käsivoimin ulos puristettua, valuivat nyt kuumalla kelillä aivan holtittomana liemenä. Eivätkä myöskään kuivuneet vuorokaudessa, blaah. Aina oppii uutta, sen piikkiin tämäkin kakku siis taas :)

1 comment:

  1. Vautsi, ihan mahtavan näköinen! Mä suunnittelen et koittaisin saippuanvalmistusta nyt viikonloppuna. Saas nähdä kuin käy. :D

    Nyt odottelen Sisua hoitoon..koko yöksi! Kaikki on jossain bilettämässä koulujen loppumista, mä leikin kotia. :D

    ReplyDelete