Voting

Monday, June 7, 2010

Raparperiruukku

Ihania raparperijuttuja söisi vaikka joka päivä, ja kyllä syönkin, sillä karkkilakko on jatkunut nyt reilun viikon ja jollainhan se sokerivaje on paikattava :) Sain äitiltä lehdestä repäistyn ohjeen joka odottanut inspiraatiota vuosi kausia. Koko nihkeä raparperisato siihen tähän sitten menikin, 480g sain neljästä eri raparperipuskasta kerättyä! Ensi vuodeksi pitää ostaa uusi taimi, noissa on pakko olla jokin vika/tauti kun ovat noin kituliaita. Raparperinhan pitäisi olla ihan rikkaruoho! Vaniljajätski vähän pääsi sulamaan kun otin kuvan vasta kun sain lapsukaiset päiväunille.

Tämä nyt on lähikuva ihan lähikuvan vuoksi, pakko päästä uuden kameran supermakro-ominaisuuksia testailemaan ;) Täytteeseen siis tuli raparperin lisäksi vadelmia pakasterasiallinen, sekä fariinisokeria ja perunajauhoja. Kiva yhdistelmä, aina kun sitä mansikkaa vaan tulee kaveriksi laitettua. Pohjaan tuli osaksi ruisjauhoja, olevinaan siis hieman terveellisempi vaihtoehto. Ja muffinssivuuassa siis paistettu.

Ajattelin ottaa sekalaisista lehtileikkeistä kuvan sitä mukaa kun niitä tulee tehtyä. Eipä tarvitse sitten odottaa sitä maagista hetkeä kun on aikaa ne mapittaa. Vaikka ohjeen muistiin kirjoittaisikin niin kuvien sun muun oheisinfon menetys olisi sääli. Tämähän on jo melkein retro kun on vuodelta 2001... ;)


3 comments:

  1. Ihan samannäkönen kun lehtikuvassa! Hyvä Elina! ;)

    Käy Villen pihasta repimässä raparperit, mä olen istuttanu sinne ja ne on aina kasvanu aika isoiksi. Ei se kuitenkaan niitä ite käytä...

    ReplyDelete
  2. Onpas herrrkullisen näköistä!

    Leivontafoorumilla on menossa raparperiaiheinen haaste, käy kurkkaamassa! :)

    ReplyDelete
  3. Oi tarviikin käydä tutustumassa, kiitos vinkistä :)

    ReplyDelete