Voting

Tuesday, May 11, 2010

Suklaaminimuffinssi

Aivan tolkuton leipomisvimma yllättänyt. Johtuu varmasti tuosta lokakuuta muistuttavasta säästä että tekee jatkuvasti mieli jotain uunilämpimäistä. Tuollaisia supersuloisia minimuffinssivuokia löysin Tiimarista, kun sinne viimeinkin oli tullut jo kauan odottamiani kakkutarvikkeita. Valikoima vaan oli hieman köyhä, varsinkin kun en ole häitä järjestämässä. Sellaista tilpehöörää olisi ollut enemmänkin.

Muffinssi/cupcake keskustelua seuranneena tuli mieleen kuinka paljon se valmistustapa lopputulokseen vaikuttaakaan. Ajattelin testata Annalta aikoinaan saatua mahtavaa suklaamuffinssiresptiä, jossa käsketään vaahdottaa ensin sokeri ja rasva, ja muutenkin on monivaiheinen ja siksi hieman työläs, joskin palkitseva resepti. Heitin sitten vaan kaikki aineet yhteen kulhoon (voin tilalla käytin juoksevaa rypsivalmistetta) ja hiukan haarukalla sekoittelin (Nigellaa lainatakseni: "a little casual stirring"), ja a vot! Eipä tämä emäntä ainakaan noissa puuhissa sähkövatkaimeen koske, sen verran mainio lopputulos. Tuon viimeisen muffinssin lapsen suusta lähes vein, kun oli "pakko" saada kuva blogiin ;)
Elikkäs:
  • 2dl jauhoa + 1tl leivinjauhetta + hippunen soodaa
  • 1dl sokeria
  • 2rkl kaakaojauhoa
  • 100g tummaa suklaata rouheena
näihin kuiva-aineisiin lisätään
  • 1 kananmuna
  • 1dl piimää
  • 1/2dl juoksevaa kasvirasvaa tai rypsiöljyä
Ja oliskos tuosta tullut 24 minimuffinssia. 200 asteessa keskitasolla 13min. Isompia tietysti sitten kauemmin. Tuo on puolen taikinan ohje, kun en viitsinyt kokonaisella satsilla kokeilla, jos vaikka olisi mennyt ihan pilalle. Vähempikin suklaamäärä riittää, ts. osan voi säästää koristeluun. Kokeilin uutta TuttiFrutti-crushia noiden päällä ja tajuttoman hyvää oli. Että sori nyt vaan Anna että bastardoin sun ohjeesi. Voin korvaukseksi tehdä sulle satsin näitä vaikka :)

No comments:

Post a Comment