Voting

Monday, May 3, 2010

Vappuinen tilkkukakku





Oi voi, taas olen vuotta vanhempi ja tyylitaju ei ainakaan ole klassistumaan päin :D Tarkoituksena oli siis tehdä omaksi syntymäpäiväkakuksi hurmaavan tyylikkään suloinen tilkkukakku, jollaisia ulkomaisilla blogeilla olen jonkin verran nähnyt ja jollaiset ainakin Ewelynillä ja Kyökkipiika Katilla on lähiaikoina olleet esillä. Vaalean ruskeaa, vaalean sinistä ja hailakkaa pinkkiä. Ah :) Mutta sitten... Aina käy samalla tavalla! Sisustuksessakin periaatteessa ihailen tyylikästä skandinaavista niukkuutta tai "shabby chic" valkeutta, mutta oma koti näyttää enemmän basaarilta :) Tuli siis basaarikakku. "Olis tuossa vähän vihreetä, ja keltanen olis jännä siinä, ja sit jos niihin maalais vielä jotain kuvioita, ja pistäis pitsiä, ja sydämiä, ja punoksia, ja..." Napit jätin sitten laittamatta kuitenkin :) Enkä myöskään mitään glitter-hässäköitä laittanut. Päälle piti tulla vielä iso keltainen TAXI-kyltti kaverin taksiluvan kunniaksi, mutta sitten loppui aika kesken. Alunperin ajattelin tehdä tuosta mad hatter/topsy turvy -kakunkin, mutten sitten uskaltanutkaan. Ensi kerralla sitten.
Päällisen tilkut marsipaania (vaaleansiniset sokerimassaa), "ompeleet" on koristelugeeliä. Tilkkujen kiinnittäminen olikin hauskaa, elintarvikevärillä maalatut kohdat kun eivät olleetkaan kuivuneet...Päälimmäisenä marsipaanille maalattu ruusukuvio, koska halusin sellaistakin kokeilla. Pääsi hieman kuivahtamaan joten ei asettunut nätisti reunalta. Ensimmäistä kertaa myös sokerikreemin tekoa kokeilin, ja piti tosi hyvin, ei yhtään olleet värit juosseet tai muutenkaan kakku hajonnut jääkaappiin yön aikana, jee :)

Sisältö oli hiukan silkkoa. Yksikään kolmesta kerroksesta ei ollut kauhesti omaan mieleen. Pitäisi joskus tehdä sellaista mistä varmasti tykkää, mutta aina vaan pakko kokeilla jotain uutta. Kyllä tästä kunnon sokeripäänsäryn sai :) Niin, ja taas oli aivan kohtuuttoman kokoinen kakku! Ensi kerralla siis opettelemme tekemään pienen kakun.

  • alin kerros: mansikka margarita, eli margarita juomajauheseosta 1/2 pss, purkki kermaa, pakasterasiallinen mansikoita, kaksi liivatetta (varmuudeksi, ettei lysähdä koko torni) ja pikku purkki ranskankermaa. (Jostain olen lukenut että rankankermalisä täytteessä olis ihanaa, mutta ei omaan suuhun kyllä sopinut. Makuja on moneksi, onneksi.) Tätä jäi, tein pikku leivoksia pakkaseen lopusta, omnomnom...
  • keskikerros: kirsikka-valkosuklaa, kermaa, kirsikkahilloa joitain lusikallisia (n.desi) ja 2/3 levyä Pandan valkosuklaata sulatettuna. Tää oli huippumakeaa, varsinkin kun päällinen oli niin äklöä. Toimisi ehkä rahkalla raikastettuna ja kermakakun sisällä paremmin. Vaikka kyllä tästä joku sokerihiiri tykkäs :)
  • Ylin kerros oli suht perussettiä, eli kermaa, mustikkahilloa ja vaniljatuorejuustoa.
  • Kakkupohjat oli sienikakkua jota oli kärvennetty uunissa oikein koko rahalla. Melkein 1,5h... Ei toimi munakello näköjään, jos olin muistanut edes päälle laittaa. Olisi kootessa pitänyt kostuttaa vielä reippaammin, mutten uskaltanut ettei muutu mössöksi.

Tässä vielä ennen tikkaamista. Omalla kameralla ei saa mitään lähikuvia otettua. Jospa joku vieraista olisi saanut jonkun nätin detalji-kuvan? (Edit: Kiitsa Anna kuvista :) )

3 comments:

  1. Olipas hyvää, namnam. Eilenkin vielä söin tuota ja katselin telkasta Paholainen pukeutuu Pradaan. Good times! :) Laitoin muutaman kuvan sulle säpoon. See U! <3

    ReplyDelete
  2. Oi, ihana tilkkuluomus!

    ReplyDelete
  3. VAU VAU VAU ! ja nam!

    ReplyDelete