Voting

Sunday, April 18, 2010

Siniset liljat - ristiäiskakut pojalle

Joo, ei se huono kuva photoshoppaamalla parane :D Veli on tuosta ylläolevasta varmaan niiiiin ylpeä, ei ole oppi mennyt hukkaan ei ;) Taas siis jäi kunnon kuvat ottamatta, ens kerralla sitten. Miksiköhän kaikki tuolla meidän kameralla otetut kuvat on epätarkkoja, ei mulla nyt kädet AINA voi täristä! Tässä siis kuvia kakuista kun olivat juhliin lähdössä. Mahtoikohan kukaan ottaa kuvia kakuista siinä kunnossa kun pöytään päätyivät...?

Elikkäs Sisu-vauvan ristiäiskakut äitinsä uskalsi antaa minulle tehtäväksi, ja olikin mahtavaa päästä askartelemaan noita liljoja ja lehtiä ja muuta. Ilmainen vinkki: jos askartelet hauraasta ja särkyvästä materiaalista niin lasi viiniä siinä samalla EI ole hyvä idea! Meni eräänä iltana aikas monta sakaraa poikki meinaan. Samalla rahalla toinenkin vinkki: kristallipulverilla tomuttaessa ei kannata huokaista kovin syvään...
Näitä kakkuja tehdessä lähes kaikki mikä voi pieleen mennä myös meni. Olin tehnyt ylläolevaan kakkuun myös numerot sinisestä sokerimassasta, mutta koko ajan koristeita tehdessä oli päässä 17.3. Onneksi alkoi aamulla kakkuja koristellessa hälytyskellot soida ja tarkistin vielä sähköpostista asian. Ja sitten B-suunnitelmaan... Toiseen kakkuun oli tehtynä erillinen laatta josta ei kolmosta saanut neloseksi korjattua, joten piti muuta improvisoida. Onneksi olin tehnyt kirjaimia ylimääräisiä murtumisten varalta, että edes nimi tuli sinisellä kuten toivottiin.


Kakuissa sisällä improvisaatiotäytteet. Edellisenä iltana vasta tehdessä päätin mitä laitan. Olin vaan niin keskittynyt tuohon ulkonäköön :b Yhteensä noin 11 munan sokerikakkupohjat. (n.30hengelle) Toisessa kakussa täytteenä

1. Mansikka-sitruuna
(mansikkamurska, kermavaahto, sitruunarahka ja aivan liian vähän liivatetta...)
2. Mustikka-vadelma
("itse"tehty mustikkahillo, kermavaahto, vaniljatuorejuusto)
3.Vadelma-marianne
(vadelmia, kermavaahtoa, mariannemurskaa, liivatetta)
Ja tosiaan jos ne marjat haluaa kokonaisina täytteeseen niin EI KANNATA SEKOITTAA SÄHKÖVATKAIMELLA... :D


Toisessa kakussa:
1.Sama mansikka-sitruuna
2.Päärynä-mango-vanilja
(vauvojen päärynäsosetta, vaahdotettu vaniljakastike, kermavaahto, liivate, mangoa palasina)
3.Caipirinha
(kermavaahto, caipirinhamix, limecurd, liivate)

Pursotukset vaniljakreemijauheella jämäköitettyä vispiä, kirjaimet ja kukat pastavärillä värjättyä sokerimassaa, sinisellä kristallipulverilla tupsuteltua. Emit on koristelugeelissä dipattuja riisinuudelinpätkiä. Lehdet sokerimassaa/marsipaania/niiden sekoitusta. Laatat sokerimassaa. Ja kaiken päälle "ihan hiukan" suihkauteltu helmiäisspraytä ;)


Eli mansikkatäyte ei sitten hyytynyt kunnolla. a) laskuvirhe b) ajatusvirhe c) liivatteiden valmistusvirhe d) muu syy. Jäänee arvoitukseksi. Aamulla jo huomasin kun avasin rengasvuoan, muuta siinä vaiheessa ei ollut juuri muuta tehtävissä kuin kiroilla ja kaapia reunoilta mahdollisimman paljon ylimääräistä täytettä pois ja toivoa parasta. Ei auttanut. Puolen tunnin automatka tärinöineen oli saanut täytteen elämään omaa elämäänsä ja toisen kakun yläosa oli siirtynyt viisi senttiä syrjään. Toinenkin kakku oli alkanut pullistella rumasti kahvipöytään päästyään. *huokaus* Onneksi olin hakijalle antanut rasiallisen ylijääneitä kukkia ja lehtiä mukaan ja niillä ilmeisesti saatiin osa kakku-katastrofista peiteltyä. Mikä todistaa jo aiemmin toteamani, eli pursotukset ja koristeet ovat kakuille mitä hajuvedet olivat keskiaikana: peittämään...no tiedätte mitä. Tästä kyllä siis opin ainakin sen että muualle matkaaviin kakkuihin laitettan reilusti jämäkämmät täytteet kuin niihin jotka vaan nostetaan omasta jääkaapista pöytään. Mutta Sisu-vauvan tätiä lainatakseni "kiva jos meillä on kahvipöydässä joku makea kasa, jossa kermaa päällä." Sitä saa mitä tilaa :)

1 comment:

  1. Tervetuloa Kakkumaailmaan, kiva löytää uusia blogeja!!!!

    ReplyDelete