Voting

Friday, April 23, 2010

The Mummon synttärikinuskikakku

Mummo täytti eilen vuosia, ja tällaisen kinuskikakun (elämäni ensimmäisen sellaisen) sain tehdä tarjottavaksi. Kiitos vaan tädille tilauksesta :) Ihan vapaat kädet sain, ja tuumasin tilaisuuden olevan oiva kokeilla kaikkea uutta.

Pohjan tein ensimmäistä kertaa sponge cake -tyylillä. (Sienikakku vissiin) Eli muna-sokerivaahdon sekaan desi kiehuvaa vettä ja vatkataan 10minuuttia. Enpä taida tavalliseen sokerikakkuun enää palata, oli täydellisimmin onnistunut pohja ikinä! Mutta myös jotenkin "isompi". Tein viiden munan pohjan eikä meinannut mahtua tavalliseen irtopohjavuokaan. Myös kakusta tuli valtaisa. Ei ne viiden munan kakut yleensä tollasia?!

Kinuskin keitto ei tainnnut täysin onnistua koska outoa rasvaa nousi pintaan rumiksi läikiksi. On kyllä kuvassa pahempi kuin mitä paljaalla silmällä näytti.

Sisällä variaatiot teemasta, eli ensimmäisessä välissä halvempi ja kotimaisempi versio:
kinuskissan pikakinuski (kiehauta 2dl kermaa+2dl fariinisokeria, jäähdytä kunnolla, vatkaa vaahdoksi), purkki maitorahkaa ja pari desiä pakastepuolukoita. Niin ja pari liivatetta, ihan varmuuden vuoksi :)
Toisessa välissä tuontitavaravariaatio, eli kinuskina kondensoitu maito karamelliksi suljetussa tölkissä keitettynä, (vatkasin kuohkeaksi) lisätty purkki mascarponea sekä pari desiä punaviinimarjoja (koska jonnekin niitä on tuolta pakastimesta saatava käytettyä). Niin ja kaksi liivatetta.
Hämmentävää että valmiissa kakussa kerroksia ei maun tai värin puolesta juurikaan erottanut toisistaan, joten ainakaan tähän tarkoitukseen en kondensoitua maitoa enää käytä.

(Täytteitä tuli valtaisa määrä, ois riitänyt isompaankin kakkuun. Tein minikakun kahvipullaksi isovanhemmille jotka olivat lapsenvahtina. Pohjana käytin 1/2pakettia savoiardikeksejä joita (jeeee) saa nyt meidänkin Prismasta.)



Reunoille kokeilin laskospursotuksia, mutta ovat todella valtavia kermasyöppöjä ja paisuttivat kakun valtavaksi ja lautasella kakku/kerma -suhde ei ollut tasapainoinen. Että jotain muuta ensi kerralla :) Pursotukset flora vispiä+vaniljakreemijauhetta.

Oli ihan pakko kokeilla kermaruusujen pursottamista, koska ei tiedä milloin olisi seuraava sopiva klassinen kakku johon niitä laittaa. Alku oli hankalaa, mutta kyllä se siitä. Illalla vielä loput kermat pursottelin ruusuiksi ja laitoin pakkaseen. Niistä tuli jo hieman ylväämpiä. Nämä ovat vähän tällaisia sateen hakkaamia :)

1 comment: