Voting

Sunday, April 11, 2010

Pingu-kakku nimipäiväksi


Esikoinen on kakkuhullu. Pahin vaihe taitaa jo olla takana, mutta pitkän aikaa iltalukemiseksikin valkattiin aina kakkukirja josta sitten arpoi mitä milloinkin kenellekkin tekisi. Kaveri on kova Pingu-fani, kuten kai kaikki parivuotiaat, joten ajattelin yllättää Pingu-kakulla nimipäivän kunniaksi. Keksin iglumallin lohikäärmeen vatsaosaa tehdessä, mutta kovin originelli idea ei sitten ollutkaan, näitä löytyi monesta ihanasta blogista samalla ajatuksella toteutettuja.


Välissä lime-valkosuklaarahka + kermavaahto+limecurd+liivate, toisessa välissä suklaamousse, muistaakseni. Hra Nirso nimittäin sitä kerrosta suostui syömään, ja muistan ettei ollut mansikkaa eikä banaania, joten muuta vaihtoehtoa ei taida jäädä :) Kostutus ehkä vaniljamaidolla tai fantalla. Pinnalla flora vispi tomusokerilla jämäköitettynä.
Päällinen meni niiiiiin hienosti, kunnes käänsin kakun, ja...siellä siellä se ryppy on!

Päällinen pastavärillä valkaistua marsipaania. Jännää että olen 33v kuvitellut inhoavani marsipaania, mutta pystyyhän tuota syömään, ohkaisen kerroksen kakun päällä ainakin. Pingun vartalo (sairaan hitaasti kuivuvaa) marsipaania ja muut osat (tolkuttoman nopeasti kuivuvaa) sokerimassaa. Seuraavaksi viisastun ja sekoitan näitä, josko löytyisi kultainen keskitie. Varsinkin musta massa on niin kuivaa että käsiin murenee. Lahjojen nauhat Dr.Oetkerin koristelugeeliä, ovi suklaata. Esikoinen veti sitten koko Pingun äidin lähes yökkien vieressä.

2 comments:

  1. tällasta kakkua on ehdottomasti kokeiltava ens talvena.

    ReplyDelete
  2. oho se on mulle tosi outooooo

    ReplyDelete