Voting

Sunday, April 11, 2010

Pääsiäisekamelska


Kohta on tiedossa parin ristiäiskakun leipominen, ja toiveissa on kakku jollaista en ole ennen tehnyt. Siispä omalle väelle koekakkua. Onneksi oli pääsiäinen tekosyynä!

Pohjana joku pakastimesta otettu keskikokoinen pohja, oisko 4-5 munan. Kostutus ananasmehu + fanta. Eka väli lime-valkosuklaa rahka+vispi+caipirinhamix 1/2pss+ sipaisut limecurdia. Aivan rapsakan kirpsakan reipas täyte kyllä! Tykkään! Niin ja varmaan joku liivatekin siellä oli. Toisessa välissä myös koekeittiön antimia; omatekoista omenahilloa on enemmän kuin omiksi tarpeiksi ja sitä pitäisi saada kulumaan. Sukulaistädin luona oli tarjolla kääretorttua jossa omenahillon päälle oli pilkottu ananasta ja oli suht raikasta, joten sitä siis kokeilemaan. Vispiä+pari desiä omppuhilloa+tölkillinen ananasta+sitruunan makuista tuorejuustoa (koska sattui olemaan kaapissa ja piti käyttää pois). Niin ja liivate tai pari, omppuhillo nimittäin suht löysää. Mainiota, jopa Mr.Nirso melkein piti siitä!

Ja sitten koristelu: päällä sokerimassalevy ja reunoilla vaniljakreemijauheella jämäköitettyä vispiä. Ihanat tyllat jotka ostin Modernosta ovat vaan kovin pieniä :( Mutta koripunos oli helpompaa kuin luulinkaan, ja frillatkin onnistui lähes ok.


Kiekuroiden kohdalla sitten loppui vispi...

Pointtina tässä kokeilussa oli se, kuinka helposti värit lähtevät juoksemaan. Massalevy laitettu kakun päälle n. klo 10 ja kakku tarjottu n.klo 16 ja tässä välissä ainakin vihreä väri juoksi jo reunaa pitkin tosi ikävästi. Ensi kerralla siis pakko laittaa jokin kosteussulku alle, nyt kun oli vaan vispiä. Lilja ei onneksi lässähtänyt lainkaan, eivätkä muutkaan kukat. Niitä siis ristiäiskakkua silmälläpitäen testasin. Sokerimassasta nekin siis. Barbapapat pääsiäistunnelmissa on ihan suoraa kopiointia KakkuKatrilta, oli vaan niin hurmaava idea että pakko oli sukulaisille esitellä livenä. Tiput ja papa marsipaania, mama ja pörrö sokerimassaa, jäljet elintarviketussilla. Pörrön sivellin spagetinpätkä.

1 comment:

  1. Tätä kakkua maistaneena voin vain kehua ulkonäön lisäksi makua. Kaikki oli kohdallaan! Ihanaa.

    ReplyDelete