Voting

Tuesday, June 29, 2010

Synkkää juhannuskakkua


Aina vaan pakko yrittää jotain uutta, koskaan ei voi tehdä jo hyväksi todettua. Tässä kakussa, joka ihan juhannusseurueen kesken syötiin, on pohjana suklaakakku jossa myös rasvaa mukana. Syynä tähän se että olen viime aikoina pienen kanalan vuosituotannon verran haaskannut aineita yrittämällä sokerikakkupohjaa saada onnistumaan. Kaikki tämän kuun kakut ja vissiin jo viime kuisetkin olen koonnut epäonnistuneista kakkupohjista, kerroksen saanut per pohja. Pohjista on tullut todella rakeiset ja jotensakin kovat, ja ovat menneet todella kuopalle keskeltä. Aineet ja ohje sekä tekotapa ovat täysin samana pysyneet. Niinpä päätin luovuttaa hetkeksi ja tehdä trooppisen suklaakakun! Suklaana kakussa Pandan passiosuklaa (tms) ja väleissä mangomousse mangososeella sekä lime-valkosuklaamousse. Kostukkeena mandariinimehu+malibu... Että ei sit ollut hyvää, ei kantsi kokeilla. Tai söihän tuota, mutta oli liian kuivaa, kakkua olisikin pitänyt kostuttaa todella reippaammin kuin sokerikakkupohjaa. Päällä vaahtislevy jossa suklaakoristelugeelillä piirretty kuva. Lehdet sokerimassaa. Reunoilla kerma koska typerä vaahtismassa loppui kesken. Samoin loppui kerma joten "reunapursotukset" mansikkaa ;)

Juhannuksen toisesta kakusta ei valitettavasti tullut otettua kuvaa, mutta sitä tulee aivan varmasti tehtyä uudestaan joten sitten kuvataan. Laitan ohjeen super-Caipinrinhaan jo valmiiksi talteen.
2prk sitruunatuorejuustoa
n.2-3dl kermaa/vispiä
2pss caipirinha mixiä
0,5-1dl limemehua + pari liivatetta
pohja digestivemurua
päälle 1pkt appelsiini Jell-O hyytelöä + limenkuorisuikeroita.
Eikä siis mitään tomusokereita tai muita makeuttajia! Ei lapsiin tai herra Nirsoon uponnut tämä(kään), mut kaikkia ei voi miellyttää :)

No comments:

Post a Comment