



Kakuissa sisällä improvisaatiotäytteet. Edellisenä iltana vasta tehdessä päätin mitä laitan. Olin vaan niin keskittynyt tuohon ulkonäköön :b Yhteensä noin 11 munan sokerikakkupohjat. (n.30hengelle) Toisessa kakussa täytteenä
1. Mansikka-sitruuna
(mansikkamurska, kermavaahto, sitruunarahka ja aivan liian vähän liivatetta...)
2. Mustikka-vadelma
("itse"tehty mustikkahillo, kermavaahto, vaniljatuorejuusto)
3.Vadelma-marianne
(vadelmia, kermavaahtoa, mariannemurskaa, liivatetta)
Ja tosiaan jos ne marjat haluaa kokonaisina täytteeseen niin EI KANNATA SEKOITTAA SÄHKÖVATKAIMELLA... :D
(mansikkamurska, kermavaahto, sitruunarahka ja aivan liian vähän liivatetta...)
2. Mustikka-vadelma
("itse"tehty mustikkahillo, kermavaahto, vaniljatuorejuusto)
3.Vadelma-marianne
(vadelmia, kermavaahtoa, mariannemurskaa, liivatetta)
Ja tosiaan jos ne marjat haluaa kokonaisina täytteeseen niin EI KANNATA SEKOITTAA SÄHKÖVATKAIMELLA... :D

Toisessa kakussa:
1.Sama mansikka-sitruuna
2.Päärynä-mango-vanilja
(vauvojen päärynäsosetta, vaahdotettu vaniljakastike, kermavaahto, liivate, mangoa palasina)
3.Caipirinha
(kermavaahto, caipirinhamix, limecurd, liivate)
Pursotukset vaniljakreemijauheella jämäköitettyä vispiä, kirjaimet ja kukat pastavärillä värjättyä sokerimassaa, sinisellä kristallipulverilla tupsuteltua. Emit on koristelugeelissä dipattuja riisinuudelinpätkiä. Lehdet sokerimassaa/marsipaania/niiden sekoitusta. Laatat sokerimassaa. Ja kaiken päälle "ihan hiukan" suihkauteltu helmiäisspraytä ;)
2.Päärynä-mango-vanilja
(vauvojen päärynäsosetta, vaahdotettu vaniljakastike, kermavaahto, liivate, mangoa palasina)
3.Caipirinha
(kermavaahto, caipirinhamix, limecurd, liivate)
Pursotukset vaniljakreemijauheella jämäköitettyä vispiä, kirjaimet ja kukat pastavärillä värjättyä sokerimassaa, sinisellä kristallipulverilla tupsuteltua. Emit on koristelugeelissä dipattuja riisinuudelinpätkiä. Lehdet sokerimassaa/marsipaania/niiden sekoitusta. Laatat sokerimassaa. Ja kaiken päälle "ihan hiukan" suihkauteltu helmiäisspraytä ;)

Eli mansikkatäyte ei sitten hyytynyt kunnolla. a) laskuvirhe b) ajatusvirhe c) liivatteiden valmistusvirhe d) muu syy. Jäänee arvoitukseksi. Aamulla jo huomasin kun avasin rengasvuoan, muuta siinä vaiheessa ei ollut juuri muuta tehtävissä kuin kiroilla ja kaapia reunoilta mahdollisimman paljon ylimääräistä täytettä pois ja toivoa parasta. Ei auttanut. Puolen tunnin automatka tärinöineen oli saanut täytteen elämään omaa elämäänsä ja toisen kakun yläosa oli siirtynyt viisi senttiä syrjään. Toinenkin kakku oli alkanut pullistella rumasti kahvipöytään päästyään. *huokaus* Onneksi olin hakijalle antanut rasiallisen ylijääneitä kukkia ja lehtiä mukaan ja niillä ilmeisesti saatiin osa kakku-katastrofista peiteltyä. Mikä todistaa jo aiemmin toteamani, eli pursotukset ja koristeet ovat kakuille mitä hajuvedet olivat keskiaikana: peittämään...no tiedätte mitä. Tästä kyllä siis opin ainakin sen että muualle matkaaviin kakkuihin laitettan reilusti jämäkämmät täytteet kuin niihin jotka vaan nostetaan omasta jääkaapista pöytään. Mutta Sisu-vauvan tätiä lainatakseni "kiva jos meillä on kahvipöydässä joku makea kasa, jossa kermaa päällä." Sitä saa mitä tilaa :)
Tervetuloa Kakkumaailmaan, kiva löytää uusia blogeja!!!!
ReplyDelete