Vihdoin raaskin avata ihanan kurpitsan (ei tuo "puoliksi" sahaaminen mennyt ihan 50/50). Siemenet ja muut totkut pois. Paistoin uunissa leikkauspinta alaspäin 175asteessa reilun tunnin jonka jälkeen kuori kuoriutui parina isona laattana. Hedelmälihan laitoin lävikkökulhoon jääkaappiin yön yli valumaan, ja aika mittavasti nestettä siitä lähtikin. Olis voinut tietty säästää ja käyttää vaikka leipään nesteenä, mut ranneliike viemäriä kohden oli nopeampi kuin ajatus.
Kattokaa nyt tätä väriä, ahh syksy :)
Reseptejä pumpkin paihin on lukematon määrä, mutta muistelin että tuota kondensoitua maitoa siihen ehkä olisi Teksasissa aikoinaan käytetty, joten sellaiseen reseptiin päädyin. Eli:
- 2 cuppia (n.450-500g) kurpitsamössöä
- tölkki kondensoitua maitoa
- 2 kananmunaa
- kivoja mausteita maun mukaan (aika piparkakkuteemalla menin, eli kaneli, inkivääri, neilikka. Joissain ohjeissa olisi ollut myös muskottipähkinä mut en siitä niin välitä.)
Vanhempi Anna (56v) writes:
ReplyDeleteKurpitsaohjeita selatessani löysin sinut - mukavaa. Kakku paistuu uunissa - Kondensmilchiäkin oli tullut täne maalle euroopantuliasena. Pumpkin Pieta olen tehnyt >35 vuotta ja saamassani alkuperäisohjeessa amerikanvaihtarilta oli kestomaitoa, mutta eihän sitä maalla silloin ollut ja kermaa käytin.
Tänäkin kesänä pihalla kasvoi 16 eri kurpitsalajia, joten meillä on syöty kurpitsaa oikein- ja väärinpäin. Lasten ollessa pieniä oli vakiokysymys "onko tässäkin kurpitsaa?". Ja olihan siinä :D.
Upea oranssi väri ei valitettavasti piirakoissa säily, keitoissa kyllä ja uunissa paahdettuina tai paistettuna.
Marja Lindforsin suomalainen Kurpitsa on kokattu läpi, samoin Italialaisen keittiön perinteikkäitä ohjeita Kurpitsa.
Hyvää talviaikaa ja marraskuuta!
Terve! Ihanaa kuulla muistakin kurpitsaan hurahtaneista :) Ihanaa talvea myös sinulle!
ReplyDelete