Voting

Monday, June 13, 2011

Äitin 60v mansikkakakut

Äiti täytti tässä hetki sitten 60 vuotta ja työpaikoilleen vein tällaiset perus mansikkakermakakut. Pakko taas on myöntää, (vaikka se tiukkaa tekeekin,) että tuo makuyhdistelmä se vaan on kuningas :) Äiti ei oikein tuppaa luottamaan minuun näissä asioissa, ja ehkä syystä. Niinpä nuo aiemmat hääkakut olivatkin myös testi: jos ne onnistuisivat niin saisin tehdä hänelle synttärikakut :) Mutta makujen kanssa mitään riskejä ei saanut ottaa, eikä massoja tai muita hömpötyksiä laittaa: sokerikakkupohja, mansikoita ja kermaa. Kostutus on vaniljamaidolla, välissä mansikkahillo/mansikkamurska + vispikerma + mansikanpalaset. Pursotukset myös vispikermaa, paitsi pikkukakussa pursotukset flora vispiä, joka kyllä maussa jää kauas kärkisijoilta kun vain mansikan kanssa yhdistää. Muuten kyllä tykkään florasta silloin kun maku tulee muista aineksista.


Tein kakut tosiaan pari viikkoa sitten, ja saman päivän aamuna onnistuin löytämään yhden rasiallisen kotimaisia mansikoita. Edellisenä päivänä vielä vedin vesiperän. Siksipä lohkoin mansikat, näyttävämpää kun pitää niukalla määrällä pärjätä. Mansikoiden alla mansikkahilloa tarttumapintana ja mansikkamehukiille päällä. Uudella isolla silikonisudilla oli ihan ilo läiskiä hyytelöä pintaan. Isompi kakku oli siinä 9 munan paikkeilla vissiin, ja pienempi 1-2 munan. Olen jotenkin kuvitellut isoimman vuokani olevan 30cm halkaisijaltaan, mutta eihän se olekaan kuin 28cm! Hyvin mahtui kuitenkin. Ovat alkaneet nuo sokerikakkupohjat onnistumaan vihdoin melko tasalaatuisesti, nytkin jäi jopa hieman koholle kakkupohjan keskusta! Isompi kakku oli kuulemma ollut syöjämäärään nähden valtaisa, mutta minkäs voit jos syöjämäärä ilmoitetaan reilusti yläkanttiin... Ei noita 28cm vuuassa paistettuja kyllä kermakakkuina voisi oikein tehdä, tulee isommissakin kakkukuvuissa reunat vastaan ja menee pursotukset lyttyyn. Tuo koripunos nyt oli "littanin" tyyli jonka keksin ja sekin taisi hieman ottaa osumaa kakkukuvusta. Hieman glitteriä ja helmiä piti ripotella reunoille, en vaan osaa antaa olla :) Tätä settiä onkin luvassa lisää, kolme mansikkakakkua tälle viikolle. Onneksi kotimaisten saatavuustilanne on huimasti parantunut :) Ja onneksi helle meni muualle, yli 30 asteessa en olisi uunia ruvennut päälle laittamaan tai kerman vatkaamista edes kokeilemaan!

1 comment:

  1. Ihana kakku! Kesää odotellessa, että saadaan taas tuoreita mansikoita :)

    http://youdreamitwellbakeityoueatit.blogspot.com/

    ReplyDelete