Voting

Friday, July 16, 2010

Sisustuskutsukakku/ Annan ei-synttärikakku


Tätä kakkua stressasin hieman, ja helteiden vuoksi sekä plan A että plan B tulivat hylätyiksi. Ei ole 28 astetta keittiössä oikea aika opetella brush embroideryä, eli pitsimäisen kuvion aikaansaamista pikeerillä ja siveltimillä. Viileämmällä sitten. Toinen idea oli tehdä tyynykakku, eli pillow cake, koska sisustuskutsuista oli kyse. Tässäkin sama ongelma, eli kakun leikkely ja muotoilu olisi ollut ehkä kylmäketjun kannalta riski. (Olen hieman hysteerikko tuon kylmäketjun kanssa.)

Eli päädyin tuota suklaatransferia kokeilemaan; tulee kyllä niin helposti näyttävää jälkeä! Esimerkiksi Kakkusankarilla on todella mainiot ohjeet transferin käytölle, täällä. Ja ensi kerralla on taas hieman viisaampi ja antaa suklaan hieman jämähtää kalvon päälle ennenkuin sen kakun reunaan nostaa niin ei kaikki paikat sotkeennu... Saumakohdan peitin tyylikkään huomaamattomasti pienillä kukilla :) Olin yllättynyt kuinka helposti suklaata leikkasi. Oli siis taloussuklaan ja valkoisen leivontamuklaan sekoitusta.

Päällinen on myös uutta tuttavuutta, eli chocolate silk -massaa. Todella helppoa ja pehmeää käsitellä, mielestäni helpompaa kuin vaahtis-, sokeri tai marsipaanimassat, ja hyvän makuistakin vielä, suklaalle maistuu! Kukat sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta.


Sisällä kakussa perus sokerikakkupohja joka taas onnistui, jee :) Ei paljon tarvinut munia lämmitellä kyllä. Ensimmäistä kertaa kokeilin paistaa mummilan kiertoilmauunissa pohjat, kolme kerrallaan, ja onnistui. Kotona en ole uuniin koskenutkaan viime aikoina. Täytetoiveena oli persikka- ja mangomousset. Eli valmis mango-passiomoussepussi +maito, tölkki mangoa soseutettuna/ tölkki persikkaa soseutettuna, purkki tuorejuustoa, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, liivatteita 6kpl, 2prk vispiä. (ärr murr, pirun ranskankerma ei meinannut purkista tulla ulos eikä vaahtoon tullut lainkan ilmavuutta, samantien jämähti. Ärsyttää nuo Floran ongelmat kun tietää että ei ole mikään yksittäistapaus vaikka mulle ekaa kertaa sattuikin.) Tuota jäi yli niin että ison kakun yhteen väliin riitäisi. Mutta kun teen näitä aina vähän mitä kaapista sattuu löytymään -periaatteella. Eipä tuo ole niin noko nuukaa, kyllä niille loppumousseille aina jokin loppusijoitus on löytynyt :)

Olen aikas tyytyväinen näihin kukkasiin. Kokeilin ruusuja monellakin eri tapaa ja taisin löytää oman suosikin.

Niin ja tuo teksti on "Ceci n'est pas une fleur." (Tämä ei ole kukka.) Magritte-viitaus siis. Synttärisankari Annan toiveena kun oli jokin tekstinpätkä kakun päälle, (Mikään puutarhaviittaushan ei valitettavasti enää tule kyseeseen, aivan eri mielleyhtymät nykyisin...) ja olin juuri lukenut Magrittesta ja surrealisteista. Kuuluisa Ceci n'est pas une pipe (Tämä ei ole piippu) -maalaus siis, jossa kuva piipusta ja tuo teksti. Vaikka reproduktio olisi kuinka realistinen, se ei silti koskaan voi saavuttaa kaikkia todellisuuden ulottuvuuksia, jokin jää aina uupumaan. Siispä "tämäkään ei ole kukka." Koristelutuubisuklaa ja elintarviketussi riisipaperille ;)

7 comments:

  1. Kiitos, kiitos, kiitos! :) Tämä oli kyllä paras ei-synttärikakku ikinä. Mahtavan näköinen ja suussasulavan hyvä. Ja vieraiden ilmeistä sait varmasti myös palautetta. Saattaapi olla että sait uusia "asiakkaita"..;)

    Kävin just laittamassa blogisi meidän mummin koneelle suosikkeihin, kun se oli kuullu tästä ja haluaa alkaa lukemaan. :D

    ReplyDelete
  2. Hih, tervetuloa Mummi :)

    ReplyDelete
  3. Hei Tämä kakkusi on aivan mielettömän upea ja sinun kirjoitustyylisi on ihanaa luettavaa :D

    ReplyDelete
  4. Heippa Elina! Löysin blogisi ihan sattumalta. Aivan ihania kakkuja, ja oli kiva lukea vähän kuulumisiakin! :)

    ReplyDelete