Voting

Saturday, October 30, 2010

Kurpitsalyhty

Hurjaa Halloweeniä, kammottavaa kekriä, kihelmöivää kuolleitten päivää, piinaavaa pyhäinpäivää! Ja jos ei muu kauhistuta niin kauhistele sitten vaikka amerikkalaista kulttuuri-imperialismia joka kieroine kaupallisine lonkeroineen tunkeutuu ja pilaa aidon, herkän ja neitseellisen kulttuurimme. Se, jos mikä, on kai sentään pelottavaa ;)
Tämä oli ensimmäinen kerta kun kaiversin kurpitsan, ja oli kyllä niin paljon helpompaa ja nopeampaa kuin kuvittelin. Tästä tulkoon perinne, tosin ensi vuonna itse kasvatetuin kurpitsoin. Siemenet syksyn kolmesta kurpitsasta on jo otettu talteen ja perunat, porkkanat ja vadelmat väistykööt kasvimaalta, kurpitsa vaatii elintilaa! Metallisella jääteökauhalla kaiverrushomma soljui kuin vesi hanhen selästä vaan. Tussilla hiukan hahmottelin reikien paikkoja ja terävällä veitsellä pistelin menemään. On olevinaan se Jack Skellington siitä Burtonin leffasta... Kurpitsa vaan oli jättimäisen suuri, (Prismassa kun kaikki olivat saman hintaisia, joten pakkohan se ahneen oli ottaa se valtavin jonka hädin tuskin jaksoi kärryyn nostaa.) joten nyt jääkaapissa odottaa siinä parisenkymmentä litraa kurpitsaa jolle keksiä käyttöä. Taidanpa keittää kurpitsa-appelsiinimarmeladiksi. Sitä sitten loppuelämä paahtoleivälle!

4 comments:

  1. Hienoin minkä mä olen nähny! Ja tunnistin jopa Skeleton Jackiksi. ;)

    ReplyDelete
  2. Komea Jaakko Lyhtynen :) Helpompaa tuotaa kurpitsaa taitaa olla kaivertaa kuin sitä alkuperäistä naurista :)

    Täytyy vielä kerran kiittää taannoisista paketeista, olivat ne sen verran huippuja. Niistä on jälkeenpäinkin saanut monta kertaa hyvää mieltä!

    ReplyDelete
  3. Hej! Koska tulee neuleblogi? ;)

    Nyt on mun blogissa se kirja josta kerroin, helppoja ohkeita isosta langasta! Käy kattoos! (saa lainata jos et halua ostaa omaa).

    Haleja!

    ReplyDelete
  4. Hei Tuittu! Oli todella ihanaa olla salainen kaverisi, ja mukavalta ovat sen jälkeisetkin kierrokset vaikuttaneet. On ollu olevinaan niin kiire etten ole tähän blogisteluun ehtinyt panostaa, ehkä taas seuraavalle sly-kierrokselle kerkeäisin mukaan :)

    Ja moi vaan Anna, sori et päivitys vähän laahaa... On nähkääs noita neulehommia niin ettei koneelle kerkiä ;)

    ReplyDelete