Voting

Wednesday, August 25, 2010

Salama-autokakku

Tällainen Salama McQueen lähti Rafaelin 2v-synttäreille. Lasken ulkonäön onnistuneeksi koska 2,5v esikoinen tunnisti "salamariiniksi" :D
Sisällä mango-persikkamousse sekä mansikkakermahässäkkä. Ja jälleen kerran flora vispi petti :( Tarvinnee ryhtyä merkin vaihtoon, ei tästä tuu mitään. Eli ei ilmavuutta laisinkaan vaan jämähti välittömästi ranskankermaksi. Pinta ei tällä kertaa ollut vaahtista, vaan sokerimassaa, sillä epäilin että noin punaiseksi värjättäessä olisi pitänyt olla sitä no-taste-red väriä. Käytin mansikkatomusokeria sokerimassan maun peittämiseksi. Koska päällinen oli sokerimassaa oli alle pakko laittaa kreemi. Sokerikreemin siis tein, eli tuplamäärä tomusokeria voihin nähden + ruokalusikallinen nestettä. Pakko oli lämmittää mikrossa että sai leviämään kunnolla. Taidan kokeilla seuraavaksi muulla reseptillä. Kaikki koristeet myös sokerimassaa. Renkaat oli aivan liian pienet koska olin ne tehnyt jo aiemmin. Tai siis oikeastaan kakku oli liian iso.

 Taustalla uusi ihana keittokirjateline :)

Monday, August 16, 2010

Villen hallibilekakut / Batman ja Internet

Huokaus... Sitä käyttää tunti tolkulla aikaa kakun näyttävyyteen muttei viitsi käyttää kahtaa minuuttia ottaakseen kunnon kuvaa kakusta. Tämä kuitenkin oli siis päivänsankarin itse toivoma kakku. Juhlista on jo sen verran monta aikaa että nyt en kyllä ihan muista mitä mahtoi sisällä olla turkinpippurimoussen lisäksi. Taisi olla muuten laksitsimousse :) Eli joku määrä kermaa, rahkaa ja pari liivatetta, sekä kaksi pussia Pandan lacksuu lakritsimönjää (kauppanimi siis, ei mikään itsekeksitty halventava termi :) ) Turkinpipurimousse hiukan pissi, sillä siihen käyttämäni vispikerma oli totaalikuraa. Ei ollut mitään normaalissa valikoimassa olevaa, vaan jonkun pienen meijerin ehkä koe-erä tms. Oi miksi on aina pakko kokeilla uutta! Yön tuossa vaiheessa muut kermat oli loppu joten näillä mentiin. Liivattella sen sai jämäkäksi, mutta aamulla oli loppukin kuohkeus kermasta hävinnyt ja kerros lissahtanut pahasti. Vaahtismassa päällä onneksi oli osan kosteudesta imenyt, ettei kakku sentään uinut, mutta melkoisesti harmitti. Eli siinä siis kerma+rahka+liivateseoksen joukkoon tuli 1,5pss tehosekoittimilla murskaksi pistettyä turkinpippuria, omnomnom...
Päällinen vaahtismassaa. Toinen puoli happamista omenavaahtiksista tehtyä (Apple Sourz tms.), ja vaikka/koska niissä on pieni karkkisisus tuli massasta helpointa ikinä muovailla. Oli ihan ilo vaivata ja kaulia :) Salmiakkivaahtispinta oli toiveena, mutta Repe Sorsan verenpaineennostattajavaahtiksia ei löytynyt yhdestäkään Turun alueen kaupasta, liekö vedetty markkinoilta. Joten perusvaahtiksiin sekoitin sitten turkinpippuritomua. Täysin tasaisesti se ei massaan levittynyt, mutta ajattelin että teollisuushallissa pidettävien konemusiikki(tekno? mitä vaan, jytkettä)bileiden tunnelmaan ehkä pieni rosoisuus sopii. Vaahtismassa kaulittu tähti-silikonialustan päällä ja elintarvikeväreillä maalasin parit tähdet vastakkaisella värillä enemmän näkyviin. Logo päällä on Kick-patukoista muovailtu. Hyvää oli tämäkin, tietty ;)


Tämä kyllä itkettää vieläkin. Hyvää se oli ja kaikki meni, ei siinä mitään, ja ihan tuhotultahan se näytti kun eka pala oli otettu, mutta silti :(

Eli tässä inspiraationa The IT Crowd niminen tv-sarja jonka faneja veljeni kanssa ollaan. Tämä on sisäpiirin vitsi siis kyseisestä sarjasta, eli tämä on Internetti. (Musta laatikko jossa punainen valo päällä.) Toteutus hieman tökki. Kinuskin keittäminen kick-patukoista osoittautui kinkkiseksi puuhaksi vaikka luin idean saatuani että tätä muutkin ovat soveltaneet. Pelkkä pinta olisikin onnistunut tasaisesti, mutta sen valuttamista reunoille en ollut ennen kokeillut. Katastrofi. Nostellessani vadille valunutta kinuskia takaisin kakun päälle tajusin sen mutavyöryn tavoin raapineen maata mukanaan. Kakun pinta siis oli murusista möykkyisen kinuskin peitossa. Loppukinuski menikin sitten pinnan saamiseen syötävän näköiseksi ja reunat jäivät omilleen. Riisipaperille sitten kirjoitin elintarviketussilla ohjelman käyttämällä fontilla pari "Internet" episodiin liittyvää repliikkiä ja lisäsin reunoille. (The Elders of the Internet know who you are. sekä Demagnetized by the Hawk himself.) Riisipaperi ikävä kyllä imi rasvaa kinuskista, joten huokaus tosiaan. Kaiken lisäksi kakku oli liian suuri yhellekään tarjoilualustalleni. 

Mutta oli kyllä tosi hyvää, sisällä suklaamousse sekä piparminttumousse. Ajatuksena siis että kakku oli kuin sukulaku ja minttulaku! :) Piparminttua ei mistään yön siinä vaiheessa kun idean sain tietenkään enää olisi saanut, mutta löysin karkkikaapista joulusta jääneitä candy caneseja, eli sellaisia vanhan piian sääriluuntapaisia karkkeja (polka?) joita kuusenkoristeena käytetään. Ja eikun tehosekoitimeen. Lapset eivät heränneet meteliin ihme kyllä :) Jopa herra Nirso, joka ensin yökkäili (tällekin) ajatukselle, myönsi että se oli oikeastaan ihan hyvää ja otti toisenkin palan :) Ja lapset taisivat ottaa kolmannenkin... :D

Villen hallibilekakut / Hazard


Hallibileisiin, jotka siis olivat myös veljen synttäribileet, oli arviolta tulossa noin 50 henkeä, ja illan kestonkin kannalta päädyin kolmeen kakkuun. Tämä oli niistä viimeisin, mutta kuvanlaatu on tasainen läpi koko illan... :)

Kyseessä caipirinha juustokakku, maidoton sellainen. Tai niin luulin, mutta vasta kakun tehtyäni tajusin että Dominokeksien täyte varmasti on jotain maitohässäkkää. Eipä sillä merkitystä ollut, ei kakkua maidottomana toivottu oltu. Eli kaksi purkkia sitruunatuore"juustoa", kaksi purkkia Sunnuntai vispattavaa valkoista vaahtojuttua, (mitä lie, enpä ole ostamassa toiste. Kesti aivan tolkuttoman kauan vispaantua.) kaksi pussia caipirinha drink mix -jauhoa, n.puoli desiä limemehutiivistettä ja kolme liivatetta. Pohjalla siis perus dominomuru + rasva. Päällä paketti lime jell-o hyytelöä jonka hyydytin omaan kippoonsa ja viskoin epämääräiseksi biohasardiksi kakun päälle.





Kakkua ympäröi valkosuklaa "transferi" jossa lukee "Police line, do not cross." Pesin ja säästin kalvon jolla aiemmin käyttämäni kaupasta ostettu transferi oli, piirsin siihen tummasuklaalla tekstin ja sen jähmetyttyä kaadoin päälle keltaiseksi värjäämääni valkosuklaata. Hyvin toimi, vaikka hiukan teksti sotkeentuikin levittäessäni valkosuklaata jota oli aivan liian vähän. 

Koristeet on sokerimassaa joihin pensselillä maalasin varoituskuviot (myrkky, biohasardi, säteily ja laser.) pastavärillä. Taustan sivelin suklaalla etteivät sulaisi hyytelön päälle, ja hyvin toimi.

 Tässä vielä kuva boolista jossa siis kuivajäätä :) Sillä ne kakutkin sai pysymään minuakin tyydyttäneessä lämpötilassa yllättävän pitkään.

 

Villen tähtikakku

Pikkuveli täytti 30v, miten sellainen voi edes olla mahdollista?!? Tämä kakku oli sukulaiskahvilla, ja tais nuo meidän pikkukaverit syödä suurimman osan :) Ihan perus sokerikakkupohja, välissä monien kehuma valkosuklaakermavaahto. Toisessa välissä sipaisu karhunvatukkahilloa ja toisessa lime curdia. Oli liian äitelää mun mielestä, ja varsinkin kun hellettä oli ihan tarpeeksi niin ei voinut edes perus kermakakkua oikein tehdä vaan päällä oli vaahtismassa, joten makeutta ei puuttunut...

Päälliseen kokeilin tuollaista tähtikuviointimattoa joka oli superalennuksessa ja siten siis saatava ;) Sopi pikkuveljen kakkuun kun on fyysikko ja ollaan oltu avaruusihmisiä lapsesta asti. Vaikeeta oli kyllä sen käyttö, kuviot ei tulleet kovin siististi esiin vaan niistä jäi "varjot". Massa siis liikkui suhteessa alustaan. Kokeilin molemmin päin, eli alusta alla ja päällä ja molempi pahempi. Lopulta en jaksanut enää vaan sai luvan kelvata.

Haasteellinen keli oli kuvata valkoista kakkua, pitäis ehtiä opetella tuosta kamerasta muutakin kuin automaattisäädöt vissiin.